Skip to main content

ΕΡΓΑΝΗ: Βελτιώνεται η μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από «ΕΡΓΑΝΗ».

Περαιτέρω βελτίωση εμφάνισε η μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη για τον μήνα Ιούνιο από το 2001 έως σήμερα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», όσον αφορά το α’ εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος - Ιούνιος), το ισοζύγιο διαμορφώθηκε σε 255.903 νέες θέσεις εργασίας, καταγράφοντας επίσης την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 16 ετών.

«Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, που καταγράφονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν τη θετική τάση που καταγράφηκε και τους προηγούμενους μήνες στην αγορά εργασίας» σχολίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σχέδιο και υπευθυνότητα, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας».