Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
x

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΜΙΚ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Το εργαστήριο, διάρκειας 45 λεπτών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στο Περίπτερο 13 στη ΔΕΘ.

Σε ένα απολαυστικό εργαστήριο κόμικ με τον διεθνούς φήμης σχεδιαστή Thierry Capezzone προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ – Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con».

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης των παιδιών όλης της Ευρώπης έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, τα Στρουμφάκια, τον Πέτζι και τον Χ.Κ. Άντερσεν Τζ., ενώ έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια για παιδιά σε πολλές χώρες.

Το εργαστήριο, διάρκειας 45 λεπτών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στις 12 το μεσημέρι, στο Περίπτερο 13 (stand 30) στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo στο πλαίσιο 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Έκθεση πρωτότυπων σχεδίων του C. Cantwell από διαστημικές  ταινίες (Star Wars, 2001 Space Odyssey κ.ά.)

Στον ίδιο χώρο από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018, οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά πρωτότυπα σχέδια του Colin Cantwell, του καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία ορισμένων από τα πιο διάσημα διαστημόπλοια του κινηματογράφου.

Ανάμεσα στις δημιουργίες του συγκαταλέγονται το Death Star, το X-Wing και το TIE Fighter. Ο σχεδιαστής έχει συνεργαστεί με τον George Lucas (Star Wars) και τον Stanley Kubrick  (2001 Space Odyssey) ενώ εργάστηκε και για τη NASA.

Η είσοδος είναι δωρεάν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ