Skip to main content

Εργαζόμενοι Δήμου Θεσσαλονίκης: Μας προσβάλλουν οι απόψεις Μπουτάρη

Η προσωπική γνώμη του κ. Μπουτάρη είναι σεβαστή, αλλά όχι να αποτελεί δημόσια θέση, που να εκπροσωπεί το σύνολο του Δήμου, σημειώνει η ΔΑΚΕ.

Την αντίθεσή τους με τις απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε η Δημοτική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ) του κεντρικού δήμου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, «η προσωπική του γνώμη είναι σεβαστή, αλλά όχι να αποτελεί δημόσια θέση, που να εκπροσωπεί το σύνολο του Δήμου».

«Στον κ. Δήμαρχο θα συνιστούσαμε ν’ ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητά της, για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος», υπογραμμίζει η ΔΑΚΕ.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ:  

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά ούτε και «ν’ ανοίγει» θέματα, που δεν τον αφορούν.

Η προσωπική του γνώμη είναι σεβαστή και έχει κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να την εκφράζει αλλά όχι να αποτελεί δημόσια θέση, που να εκπροσωπεί το σύνολο του Δήμου Θεσσαλονίκης κυρίως όταν το σύνολο της πόλης έχει διαφορετική θέση.

Η στάση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο μείζων θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και κυρίως η περαιτέρω θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 12.02.2017, που ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς, να γίνει αλλαγή της ονομασίας του Αεροδρομίου «Μακεδονία» κι όλων όσων φορέων φέρουν το όνομα «Μακεδονία», ως ένδειξη «καλής θέλησης» της Ελλάδος στις διαπραγματεύσεις αποτελούν προσωπικές του θέσεις οι οποίες προσβάλλουν τόσο εμάς τους εργαζόμενους, αφού αποτελεί τον επικεφαλής πολιτικό μας προϊστάμενο, όσο και τους πολίτες του Δήμου μας οι οποίοι αντέδρασαν με όλους τους δημοκρατικούς τρόπους, από την πρώτη στιγμή.

Στον κ. Δήμαρχο θα συνιστούσαμε ν’ ασχοληθεί με την Θεσσαλονίκη και την καθημερινότητά της, για την οποία μόνο εκείνος είναι υπερήφανος και να του υπενθυμίσουμε την σπάνια παρέμβαση, που έκανε η Ακαδημία Αθηνών: «Πως ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του».