Skip to main content

Εργαζόμενοι ΕΒΖ: Απλήρωτοι οι καλλιεργητές παρά τις εξαγγελίες Τσίπρα

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προγραμματισμού βάζουν τη Βιομηχανία σε δρόμο χωρίς επιστροφή

Για εμπαιγμό των απλήρωτων τευτλοκαλλιεργητών καταγγέλλουν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «παρά τις εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών για αποπληρωμή τους έως το τέλος του 2017 και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη της Βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ζωντανή, οι τευτλοκαλλιεργητές παραμένουν απλήρωτοι».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού από την πλευρά της Διοίκησης για τη νέα χρονιά, βάζουν τη Βιομηχανία σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

«Μεγάλη χαμένη η εταιρεία, η οποία διαγράφει μια καταστροφική πορεία, που αργά ή γρήγορα θα σημάνει και το οριστικό της τέλος. Χαμένη και η κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην κερδίζει τελικά, παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ένα στοίχημα τριετίας», τονίζουν. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

 Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τον εμπαιγμό των απλήρωτων τευτλοκαλλιεργητών, οι οποίοι, παρά τις εξαγγελίες των αρμόδιων Υπουργών για αποπληρωμή τους έως το τέλος του 2017 και παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη της Βιομηχανίας ώστε να παραμείνει ζωντανή, παραμένουν απλήρωτοι.

Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. η οποία από την υποσχεσιολογία για πληρωμές των οφειλουμένων προς τους καλλιεργητές έως το τέλος του προηγούμενου έτους μιλώντας τους για «γλυκά» Χριστούγεννα, πέρασε στις ύβρεις και τις χυδαιότητες από γνωστό, για τον χαρακτήρα του, μέλος της.

Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν για άλλη μια φορά στο κομβικό χρονικά σημείο της έναρξης της καλλιεργητικής περιόδου, όπου τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε συνδυασμό με την έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού από την πλευρά της Διοίκησης για τη νέα χρονιά, βάζουν τη Βιομηχανία σε δρόμο χωρίς επιστροφή.

Μεγάλη χαμένη η εταιρεία, η οποία διαγράφει μια καταστροφική πορεία, που αργά ή γρήγορα θα σημάνει και το οριστικό της τέλος.

Χαμένη και η κυβέρνηση, η οποία δείχνει να μην κερδίζει τελικά, παρά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ένα στοίχημα τριετίας.

Μόνη κερδισμένη η πιστώτρια Τράπεζα, η οποία έπειτα από μια πενταετή προσπάθεια για αφανισμό της παραγωγής ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, βλέπει τις προσπάθειες της να δικαιώνονται.