Skip to main content

Εργαζόμενοι Καρυπίδη: Ο Τσίπρας μας γύρισε το κεφάλι

Η ίδια η επιχείρηση προτρέπει τους εργαζομένους να βγουν σε επίσχεση, δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Νόπη Μουστακίδου.

«Ο πρωθυπουργός επιδεικτικά γύρισε το κεφάλι», κατά την τελευταία επίσκεψή του στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία, δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου, Νόπη Μουστακίδου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, η κ. Μουστακίδου κατέκρινε τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, σχολίασε το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων και του υπουργού επικρατείας, Χριστόφορου Βερναδάκη, λέγοντας πως «ο υπουργός αρκέστηκε σε πολύ ωραίες υποσχέσεις.

Η πρόεδρος του Σωματείου κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Εργασίας, το οποίο παρότρυνε τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και ότι από τη μία ήταν «στο πλευρό των εργαζόμενων», αλλά από την άλλη όταν οι εργαζόμενοι «πήγαιναν να κάνουν καταγγελία, το μάθαινε η εργοδοσία».

Για την τακτική της επιχείρησης, η πρόεδρος υποστήριξε ότι η εργοδοσία προτρέπει τους εργαζόμενους να βγουν σε επίσχεση με στόχο «να μπορέσει να δωρίσει σε νέους επενδυτές τα καταστήματα χωρίς τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι παλιοί και πιο καλοπληρωμένοι από τους υπόλοιπους».

Τέλος, η κ. Μουστακίδου είπε πως «στη Θεσσαλονίκη έχει μείνει μόνο ένα κατάστημα ανοιχτό» και ότι «το επίδομα των 300-400 ευρώ δεν μπορεί να βοηθήσει».