Skip to main content

Βόμβα Τσερμενίδη: Ας γίνει δημόσιος φορέας ο ΟΑΣΘ, δεν απειλούμαστε

Εάν λάβουμε δέσμευση του υπουργού Οικονομικών έχουμε την πρόθεση να λάβουμε σήμερα απόφαση για να βγούνε τα λεωφορεία, δήλωσε ο Δημήτρης Τσερμενίδης.

Δεν απειλούμαστε με καταγγελίες συμβάσεων, τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται να γίνει δημόσιος φορέας αστικών συγκοινωνιών.

«Να φροντίσει ο κ. Στεφανίδης να πληρώσει τους εργαζόμενους και μετά να βγαίνει να μιλάει. Εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής και έχουμε δεχθεί μειώσεις και μπορούμε να συζητήσουμε και τώρα. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι, να συζητήσουμε και να δούμε. Να μας δώσει την πρόταση άμεσα και μετά να πάμε την πρόταση στη γενική συνέλευση και να τη συζητήσουμε», τόνισε ο κ. Τσερμενίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι δεν μπορεί να λέει ο κ.Στεφανίδης ότι θα κόψει 30% από τους εργαζόμενους και 6% από τους μετόχους. «Γιατί πρέπει τα 16,5 εκατ.ευρώ των μετόχων να γίνουν 15,5 εκατ.ευρώ και τα 88 εκατ.ευρώ της μισθοδοσίας να γίνουν 60 εκατ.ευρώ. Με αυτή τη λογική και έτσι χαμένος και αλλιώς χαμένος, να γίνει δημόσιος φορέας να πληρώνομαι καθε μήνα. Τουλάχιστον στο δημόσιο θα ξέρω ότι δεν θα με απειλεί», δήλωσε ο κ. Τσερμενίδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα να ισχύσει η μετενέργεια, όπως προειδοποίησε χθες ο Χρήστος Στεφανίδης».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ ανέφερε πως υπάρχει η δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη ότι σήμερα θα υπογραφεί η ΚΥΑ και θα εκταμιευθούν τα χρήματα. «Να πάρουμε και τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών και έχουμε την πρόθεση να λάβουμε σήμερα απόφαση στη συνέλευση στη 1 μμ για να βγούνε τα λεωφορεία», υπογράμμισε ο κ.Τσερμενίδης.