Skip to main content

Εργαζόμενοι ΣΕΚΑΠ: Άδικο το πρόστιμο, προσβλέπουμε στη Δικαιοσύνη

Αγωνιούν για το μέλλον της καπνοβιομηχανίας - «Έχουμε στο πλευρό μας όλη την τοπική κοινωνία και τους παράγοντες της», τονίζουν

Στη Δικαιοσύνη προσβλέπουν πλέον οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ για τη δικαίωση της εταιρείας, καθώς όπως υποστηρίζουν πως είναι άδικο για τον λαό της Ξάνθης ένα πρόστιμο υπόθεσης του 2009 να υποσκάπτει το μέλλον της εταιρείας και την τοπική οικονομία.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν με σθένος «την αδιάκοπη λειτουργία της στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της. Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία για τη διατήρηση και ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας. Η ΣΕΚΑΠ όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε όλους».

«Βλέπουμε πλέον ότι έχουμε στο πλευρό μας όλη την τοπική κοινωνία και τους παράγοντες αυτής οι οποίοι αγωνίζονται για την εύρυθμη λειτουργία της. Η ανάπτυξη της εταιρείας μόνο καλό θα κάνει στην οικονομία, την κοινωνία, τους εργαζόμενους και δώσει ελπίδα σε μία τόσο κρίσιμη καμπή της ιστορικής πορείας της Ελλάδος» αναφέρουν.

Αύριο Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της καπνοβιομηχανίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου, με τη συμμετοχή στελεχών ελληνικών εταιρειών ειδικών σε θέματα πτωχεύσεων, αποφασίστηκε λόγω «της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της». Η παρεμπόδιση της λειτουργίας είναι αποτέλεσμα δύο εξελίξεων, πρώτον, της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής σε ό,τι αφορά την προσφυγή της ΣΕΚΑΠ για το πρόστιμο ύψους άνω των 38 εκατ. ευρώ, που αφορούσε τελωνειακές παραβάσεις του 2009 και δεύτερον, της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία -σύμφωνα με την εταιρεία- κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά.