Skip to main content

Εργοτέλης-Λάρισα 2-1

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Εργοτέλης, επικρατώντας 2-1 της Λάρισας στο Παγκρήτιο και ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Ρομάνο και Λεάλ τα γκολ των γηπεδούχων, είχε ισοφαρίσει ενδιάμεσα ο Κανόμπ
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Εργοτέλης, επικρατώντας 2-1 της Λάρισας στο Παγκρήτιο και ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη. Ρομάνο και Λεάλ οι σκόρερς της κρητικής ομάδας, ο Κανόμπιο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τη Λάρισα, που μόλις από το 26’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ταλ. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη για τον Εργοτέλη, η πρώτη παράλληλα μετά την 3η αγωνιστική και το 1-0 επί της Ξάνθης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Κρητικούς, οι οποίοι προηγήθηκαν στο 10’, με τον Ρομάνο να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Λεάλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αμπάρης έδιωξε στο πρώτο δοκάρι, για να έλθει ο Ρομάνο και με σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 16’, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πλησίασε σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως η γυριστή κεφαλιά του Μπούντιμιρ έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Κι εκεί που ο Εργοτέλης ήλεγχε απόλυτα το ματς, η Λάρισα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σίμιτς τροφοδότησε τον Κανόμπιο, με τον Ουρουγουανό άσο να αποφεύγει δύο αντιπάλους του και με σουτ από αριστερά να φέρνει την αναμέτρηση στα ίσα. Ήταν μία εξέλιξη απρόσμενη, θα έλεγε κανείς, με βάση την ως τότε εικόνα του αγώνα, με τον Κανόμπιο να φτάνει τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 26’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με τη Λάρισα να μένει με παίκτη λιγότερο. Ο Ταλ κράτησε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μπούντιμιρ, που ετοιμαζόταν να σουτάρει, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Σταθόπουλος να καταλογίσει το πέναλτι και ο αμυντικός της ΑΕΛ να αποβληθεί. Ο Λεάλ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και οι γηπεδούχοι επανέκτησαν το προβάδισμα, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να βρίσκει δίχτυα για τέταρτη φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Λεάλ λίγο έλειψε να χριστεί εκ νέου σκόρερ, το σουτ όμως που επιχείρησε από μακρινή θέση έφυγε δίπλα από τα δεξιό δοκάρι του Αμπάρη.

Στο δεύτερο μέρος, αν και αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο, η Λάρισα είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 62’ κεφαλιά του Νταμπίζα μετά από φάουλ του Βενετίδη ανησύχησε τον Δασκαλάκη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κανόμπιο μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή, την τελευταία στιγμή ωστόσο ο Ρουμπάκης απομάκρυνε τη μπάλα. Από την πλευρά του, ο Εργοτέλης είχε μια καλή στιγμή με τον Λεάλ, στο 74’ να αστοχεί από καλή θέση. Γενικά, οι Κρητικοί έδειξαν να αρκούνται στο 2-1, όντας φανερά αγχωμένοι στην επανάληψη. Στο 81’ ο Βενετίδης με ωραία εκτέλεση φάουλ λίγο έλειψε να διαμορφώσει το 2-2, για να ακολουθήσει η ανατροπή του Μπούντιμιρ από τον Νταμπίζα στο 86’ και το πέναλτι για τους γηπεδούχους. Ο Λεάλ ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεσή του, αυτή τη φορά όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και απέτυχε να «κλειδώσει» τους βαθμούς της νίκης για τον Εργοτέλη. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δασκαλάκης με πολύ μεγάλη δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ το φάουλ του Μπλάζεκ και η αγωνία των φιλάθλων του Εργοτέλη έφτασε στο κατακόρυφο. Εντέλει, το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Καραγωργίου να παίρνει το τρίποντο και με 13 βαθμούς να ισοβαθμεί πλέον με την Κέρκυρα στη 10η θέση. Αντίθετα, η Λάρισα έμεινε στους 11 βαθμούς και είναι σε δύσκολη θέση, καθώς έχει από κάτω της μόνο τον Πανιώνιο.

Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο ( 76’ Ορφανός) Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ολίσε, Φραγκουλάκης (90+3’ Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (88’ Σαρρής)

Λάρισα: Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46’ Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28’ Βούζας), Ρομέου, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78’ Μακίνουα), Κουζέν.