Skip to main content

Ερντογάν: Δεν θα απελάσουμε Ρώσους διπλωμάτες για μια εικασία

«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν

Αρνείται να λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας με απέλαση διπλωματών ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για εικασίες.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο κ. Ερντογάν δεν θα απελάσει διπλωμάτες της Ρωσίας, την οποία η Μ. Βρετανία κατηγορεί για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο έδαφός της, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ αλλά και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ ως αντίποινα.

«Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα απλώς και μόνο επειδή κάποιες χώρες πήραν μέτρα βάσει μιας εικασίας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, όπως έγραψαν οι εφημερίδες Hurriyet και Yeni Safak.

«Δεν τίθεται θέμα να αντιδράσουμε όπως εκείνοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία.

Η Τουρκία, η οποία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, έχει παραμείνει σχετικά σιωπηλή αναφορικά με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σκριπάλ, Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας που ζούσε στη Μ. Βρετανία, και η κόρη του Γιούλια δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στις 4 Μαρτίου στην πόλη Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Τη Δευτέρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «καταδίκασε» την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τη Μόσχα. Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ είχε διευκρινίσει ότι η Άγκυρα «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει καμία απόφαση κατά της Ρωσίας».