Skip to main content

Ερντογάν: Έχουμε τέσσερις βουλευτές στη Βουλή, πρέπει να κάνουν πολλά

Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή, ανέφερε από το μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ» στη Θράκη.

Σε μία δήλωση που θα συζητηθεί προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μπροστά στο πλήθος που τον περίμενε στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή, 3+1».

Πρόκειται για τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Ροδόπης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξάνθης) με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

«Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή. Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε», κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο προαύλιο του σχολείου, μίνι επεισόδιο φαίνεται πως διαδραματίστηκε μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη όταν ο πρώτος ζήτησε μικρόφωνο. Ο υφυπουργός Εξωτερικών αντέτεινε: «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε» (δείτε εδώ).

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε βρεθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ για την προσευχή της Παρασκευής. Το πλήθος τον υποδέχτηκε με επευφημίες και χειροκροτήματα φωνάζοντας κατά διαστήματα «ηγέτη μας».