Skip to main content

Ερντογάν: Να γίνει η ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Την αναγνώριση της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσας της Παλαιστίνης» ως αντίδραση στην απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ζήτησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη (δείτε εδώ).

Την ίδια έκκληση είχε απευθύνει νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΟΙΣ, που μετρά 57 μέλη.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος κατοχής». «Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής. Επιπλέον είναι ένα τρομοκρατικό κράτος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας παράλληλα τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την «παράνομη και προκλητική τους» απόφαση να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.