Skip to main content

Ερντογάν: Να λογοδοτήσει η Ρωσία για όσους έχει σκοτώσει στη Συρία

Η Μόσχα και η Δαμασκός είναι από κοινού υπεύθυνες για 400.000 θανάτους, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε δηλώσεις με τον Σενεγαλέζο ομόλογό του.

Να λογοδοτήσει η Ρωσία για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα και η Δαμασκός είναι από κοινού υπεύθυνες για 400.000 θανάτους, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σενεγαλέζο ομόλογό του, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι επιχειρεί να φτιάξει ένα «μίνι κράτος» στη Συρία για λογαριασμό του συμμάχου της, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου πιθανότατα θα προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, οι οποίες επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο.

Η Ρωσία κατηγόρησε πρόσφατα την Τουρκία ότι σχεδιάζει μια στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα ωστόσο διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό που τον θεωρεί «προπαγάνδα» με στόχο την απόκρυψη των «εγκλημάτων» της Μόσχας.