Skip to main content

Ερντογάν: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν με καθιστά δικτάτορα

Ο Τούρκος πρόεδρος κέρδισε με ποσοστό 51,4% το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία ενισχύονται οι εξουσίες του.

Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την οριακή νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στο CNN.

«Είμαι θνητός, πραγματικά. Μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή», τόνισε ο Τούρκος ηγέτης, οι εξουσίες του οποίου βγήκαν ενισχυμένες, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε, λέγοντας πως δεν τον καθιστούν δικτάτορα.«Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα», πρόσθεσε.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε "εθνική βούληση"».

Ο Ερντογάν κέρδισε με ποσοστό 51,4% το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, μέσω της οποίας ενισχύεται η εξουσία του προέδρου.

Σε μήνυμά του μέσω των social media, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν έχει σημασία αν νικήσαμε με 5-0 ή 1-0, αλλά ότι νικήσαμε», αφήνοντας αιχμές εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.