Skip to main content

Ερντογάν: Στην Τουρκία δεν υπάρχουν φτωχοί, πουλάμε πολλά ψυγεία

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, δείκτης ευημερίας είναι ο αριθμός των... ψυγείων που πωλούνται στην Τουρκία από το 2002, οπότε και βρέθηκε στην εξουσία

Σε ένα μοναδικό επιχείρημα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αποδείξει ότι στην Τουρκία υπάρχει ευημερία πυροδοτώντας νέο γύρο αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, δείκτης ευημερίας είναι ο αριθμός των... ψυγείων που πωλούνται στην Τουρκία από το 2002, οπότε και βρέθηκε για πρώτη φορά στην εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

«Το 2002 πωλούνταν 91.000 αυτοκίνητα ενώ το 2017 πουλήθηκαν 723.000. Τότε είχαν πουληθεί περίπου 1,088 εκατομμύρια ψυγεία ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε τα 3,107 εκατομύρια. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια φτωχοί άνθρωποι. Αν υπάρχει ένα ψυγείο σε κάθε σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχουμε φτάσει σε ένα κάποιο σημείο ευημερίας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλί ατου στη δυτική επαρχία Σακαράγια.

Με αφορμή τη δήλωση αυτή αρκετοί από τις επικριτές του Ερντογάν του θύμισαν ότι το ψυγείο σε κάθε σπίτι στην Τουρκία είναι μια πραγματικότητα δεκαετιών, μεταδίδει το protothema.gr.

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπάλου του Μουχαρέμ Ιντζέ: «Η τελευταία αυτή ομιλία δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα και τους απλούς πολίτες βρίσκεται ο Ερντογάν. Πριν από σένα πού διατηρούσαμε τα τρόφιμα, σε κουφάλες δέντρων;».

«Ενώ αποκαλεί πολυτέλεια το ψυγείο, ο ίδιος απολαμβάνει "λευκό τσάι" αξίας 840 ευρώ. Οι συμπολίτες μας είχαν ψυγεία εδώ και 40 χρόνια αλλά ο Ερντογάν τα αδειάζει» κατέληξε ο Ιντζέ σε δική του ομιλία, την Τρίτη, στο Αϊδίνι.