Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ - ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση.

Να «ξεριζώσει το κεφάλι των προδοτών» που ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.

«Κανένας προδότης της χώρας δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος», δήλωσε, ενώ επανέλαβε ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση.

Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι θέλει οι πραξικοπηματίες που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή να φοράνε συγκριμένη φόρμα «όπως εκείνη στο Γκουαντάναμο».

Ο Τούρκος πρόεδρος εγκαινίασε μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην ασιατική πλευρά της «γέφυρας των Μαρτύρων της 15η Ιουλίου», στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε περισσότερους από 7.000 δημοσίους υπαλλήλους (δείτε εδώ), συνεχίζοντας τις εκκαθαρίσεις, οι οποίες έχουν φτάσει τις 150.000.

Η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ