Skip to main content

Ερώτηση Αναστασιάδη για την απεργία στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει πως ο επιχειρηματικός κόσμος της Β.Ελλάδας βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Ερώτηση σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης κατά της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ κατέθεσε στον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης.

Στην ερώτησή του ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει πως ο επιχειρηματικός κόσμος της Β.Ελλάδας βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα Θεόδωρο

Θέμα: «Απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Επιχειρηματικός κόσμος και όλοι οι φορείς της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος και κυρίως οι εξαγωγικές Εταιρείες, βρίσκονται σε απόγνωση εξ αιτίας των κυλιόμενων σαρανταοκτάωρων απεργιών των εργαζομένων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησής του.

Πέρα από το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή απαξιώνει, ίσως ανεπανόρθωτα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η οικονομική ζημιά του  Επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος είναι τεράστια και σε ορισμένες περιπτώσεις θα οδηγήσει στην καταστροφή και στο κλείσιμο Εταιριών, οι οποίες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στους πελάτες τους.

Κύριε Υπουργέ,

Σε ποιες ενέργειες και παρεμβάσεις προτίθεστε να προβείτε έτσι ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του λιμένα Θεσσαλονίκης;