Skip to main content

Ερώτηση Αρβανιτίδη για τον Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου

Ο Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου παραμένει άγνωστος στο ευρύ κοινό, αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τη συνέχιση, ενίσχυση και ολοκλήρωση των εργασιών ανασκαφών και αποκατάστασης στον Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου ώστε αυτός να καταστεί πλήρως επισκέψιμος στο ευρύ κοινό, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:

"Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου το οποίο πλέον προστατεύεται από μόνιμο στέγαστρο. Παρ' όλα αυτά, ο Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου παραμένει άγνωστος στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιβεβλημένη η αρωγή της Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση, με συνέχιση, ενίσχυση και ολοκλήρωση των εργασιών ανασκαφών και αποκατάστασης".

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

Ο αρχαίος Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου στον Δήμο Χαλκηδόνος, αποτελεί ένα μνημείο μεγάλης ιστορικής σημασίας και μοναδικής ομορφιάς.

Από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου το οποίο πλέον προστατεύεται από μόνιμο στέγαστρο.

Παρ' όλα αυτά, ο Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου παραμένει άγνωστος στο ευρύ κοινό, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιβεβλημένη η αρωγή της Πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση, με συνέχιση, ενίσχυση και ολοκλήρωση των εργασιών ανασκαφών και αποκατάστασης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κα Υπουργέ:

- Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την ανάδειξη του Μακεδονικού Τάφου του Αγίου Αθανασίου;
- Υπάρχει χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου ο Μακεδονικός Τάφος του Αγίου Αθανασίου θα καταστεί πλήρως επισκέψιμος στο ευρύ κοινό;