Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΤΕΙ

Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί χρήματα για τις καταστροφές.

Απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση επταώροφης φοιτητικής εστίας του ΑΤΕΙ/Θ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία ρημάζει με το πέρασμα των ετών, ζητούν με ερώτηση τους οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, Β’  Θεσσαλονίκης και Γιάννης Σαρίδης Α’ Θεσσαλονίκης. 

Όπως τονίζεται στο κείμενο της ερώτησης, το συγκεκριμένο κτήριο έχει τη δυνατότητα να στεγάσει μέχρι και 200 φοιτητές – φοιτήτριες δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα τεράστιο κτήριο… 3.000 τ.μ., επί της οδού Εγνατία 13, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων επισημαίνουν στην ερώτηση τους πως το συγκεκριμένο κτήριο χρησιμοποιήθηκε για κάποια χρόνια ως φοιτητική εστία του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω έλλειψης κονδυλίων έβαλε τελικά λουκέτο. Από το 2007 τελούσε υπό κατάληψη, η οποία έληξε το 2012 με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που εκκένωσαν τον χώρο. Μέχρι και σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το κτήριο ΔΕΛΤΑ έχει αφεθεί στο έλεος του χρόνου, ρημαγμένο, με τεράστιες καταστροφές στο εσωτερικό του.

Οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, κ. Φωκάς και Σαρίδης ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί χρήματα για την αποκατάσταση των καταστροφών, καθώς το ΑΤΕΙ/Θ πέτυχε το 2013 την ένταξη έργου για αποκατάσταση των ζημιών ύψους 3.000.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ώστε να λειτουργήσει και πάλι ως φοιτητική εστία.

Επίσης, ζητούν ενημέρωση για τους λόγους που παραμένει αναξιοποίητη μια εστία τη στιγμή που υπάρχουν φοιτητές, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω ανέχειας, αλλά και για τους λόγους που οδήγησαν εξαρχής στο κλείσιμό της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ