Skip to main content

Ερώτηση Καράογλου για τα διόδια στην Εγνατία

Στις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Βόλβης εξαιτίας της τοποθέτησης σταθμού διοδίων στην περιοχή, αναφέρεται σε σχετική ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Τις έντονες αντιδράσεις και την αγανάκτηση των κατοίκων του δήμου Βόλβης έχει προκαλέσει η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, να προβεί στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων στην περιοχή.

Όπως τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε σχετική ερώτησή του, τα διόδια, τα οποία θα λειτουργήσουν στον κόμβο του Προφήτη έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και εύλογες κινητοποιήσεις εκ μέρους των κατοίκων. «Δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι να πληρώνουν κάθε μέρα για να πηγαινοέρχονται στα χωριά τους. Έχουν προπληρώσει στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού, πληρώνουν καθημερινά δυσβάσταχτο φόρο στα καύσιμα, εισφορά στα τέλη κυκλοφορίας και όλα αυτά είναι σαφέστατα ανταποδοτικά για την συντήρηση του οδικού δικτύου» αναφέρει ο κ. Καράογλου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, μια πιθανή λειτουργία διοδίων θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στην περιοχή και την κοινωνικοοικονομική ζωή, τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.  «Το νέο χαράτσι που προσπαθεί να επιβάλει το αρμόδιο υπουργείο θα γονατίσει τους κατοίκους, οι οποίοι ζητούν την μη λειτουργία τους ή την μεταφορά τους μετά την Ασπροβάλτα, στα όρια δηλαδή του νομού Θεσσαλονίκης. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφασή του και να την αποσύρει, ειδάλλως οι αντιδράσεις των κατοίκων θα είναι κλιμακούμενες. Η περιοχή χρειάζεται αναβάθμιση και οποιαδήποτε σκέψη για επιβολή νέου χαρατσιού, θα την υποβαθμίσει πλήρως» τονίζει ο κ. Καράογλου.

Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, εάν προτίθεται να επανεξετάσει την απόφασή της για την λειτουργία διοδίων στην περιοχή της Εγνατίας οδού στον κόμβο Προφήτη του δήμου Βόλβης.