Skip to main content

Ερώτηση ΚΚΕ για τις πλημμύρες στον δήμο Χαλκηδόνας

Η σφοδρή βροχόπτωση στις 15 Νοέμβρη ανέδειξε την χρόνια ολιγωρία των αρχών σε πρόληψη έντονων καιρικών φαινομένων, λένε οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ερώτηση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Χαλκηδόνος, κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

«Η σφοδρή βροχόπτωση στις 15 Νοέμβρη ανέδειξε την χρόνια ολιγωρία των αρχών σε πρόληψη έντονων καιρικών φαινομένων και τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρική θωράκιση και της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος στην ΠΕ Θεσσαλονίκης», αναφέρουν οι βουλευτές.

Όπως τονίζουν, δημιουργήθηκαν και πάλι αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, στην περιοχή των Κουφαλίων, καθώς φερτά υλικά κάλυψαν μέρος του, ενώ το γνωστό σημείο στην έξοδο των Κουφαλίων προς Χαλκηδόνα πλημμύρισε και πάλι με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή στην κυκλοφορία καθώς ήταν αδύνατο να περάσουν οχήματα.

«Παράλληλα πλημμύρισαν αρκετές αυλές σπιτιών και υπέστησαν ζημιές αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση των βουλευτών

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να γίνει:
   
• Η αποκατάσταση, επιτέλους, των αναχωμάτων και ο καθαρισμός κοίτης Βαρδαρόβασης που έχει να καθαριστεί πάνω από 35 χρόνια, καθώς και των διάφορων καναλιών περιμετρικά των Κουφαλίων, που καταλήγουν στη «Βαρδαρόβαση».   
• Η αποκατάσταση των πάνω από 30 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες
• Η υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, με την αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση, στην είσοδο των Κουφαλίων.
• Η άμεση εκτίμηση όλων των ζημιών στη φυτική παραγωγή της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος και να υπάρξει η αποζημίωση για το σύνολο των ζημιών, σε όλους όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής