Skip to main content

Ερώτηση Μπακογιάννη για Θέμο

Με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών επανέρχεται η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη στην υπόθεση των 5,2 εκ. ευρώ του εκδότη και δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη.
Με ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών επανέρχεται η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη στην υπόθεση των 5,2 εκ. ευρώ του εκδότη και δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη, υπόθεση για την οποία είχε κάνει μνεία, μιλώντας επί του προϋπολογισμού.

Η βουλευτής αναφέρεται στα δημοσιεύματα του Ιανουαρίου 2008 για την υπόθεση και το ποσό των 5,2 εκ. ευρώ που βρέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό του δημοσιογράφου, καθώς και το 1,1 εκ. ευρώ σε επιταγές, για το οποίο ελέγχθηκε από τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας στα γαλλοελβετικά σύνορα, υποθέσεις για τις οποίες επιλήφθηκε η ΥΠΕΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, η βουλευτής ερωτά, αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας, τι προέκυψε από τη συνδρομή με άλλες χώρες, αν επεβλήθησαν τυχόν πρόστιμα κι αν τυχόν αυτά εντάχθηκαν στη διαδικασία περαίωσης ή διαδικασία διαγραφής λόγω «ανεπίδεκτης είσπραξης».