Skip to main content

Ερώτηση Παπαδημούλη στην Κομισιόν για το Αγαθονήσι

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής διατύπωσε τη βαθύτατη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης.

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος υποστήριξε ότι το Αγαθονήσι είναι τουρκικό.

Ο κ. Παπαδημούλης διατύπωσε τη βαθύτατη ανησυχία του για «τη συνεχιζόμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία επανειλημμένως αμφισβητεί την ελληνική εδαφική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και κατά συνέπεια τα διεθνώς αναγνωρισμένα και κατοχυρωμένα σύνορα της χώρας, τονίζοντας πως η γείτονα επιχειρεί να εξάγει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό».

Ρωτά την Κομισιόν αν είναι ενήμερη για αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και για όσες αντίστοιχες έχουν προηγηθεί από Τούρκους αξιωματούχους, καλώντας την να διευκρινίσει ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε Ελλάδα και Ε.Ε..