Skip to main content

Ερώτηση Σαρίδη για την εξαίρεση σχολικών κυλικείων από τα POS

Μοναδικοί πελάτες των κυλικείων είναι ανήλικοι μαθητές που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, επισημαίνει ο βουλευτής.

Ερώτηση για την εξαίρεση των σχολικών κυλικείων από την απόφαση τοποθέτησης P.O.S. κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Ο βουλευτής ζήτησε να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Ο λόγος της αιτούμενης εξαίρεσης είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πραγματική ανάγκη τοποθέτησης τέτοιου εξοπλισμού σε σχολικά κυλικεία, καθώς μοναδικοί πελάτες αυτών είναι ανήλικοι μαθητές που δεν διαθέτουν τραπεζικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα αγαθά που διατίθενται προς πώληση είναι μικρής αξίας και οι χώροι αυτών των κυλικείων δεν διαθέτουν τηλεφωνική γραμμή», υποστήριξε ο κ. Σαρίδης.

«Η μικρή αυτή εξαίρεση θα τους απαλλάξει από ένα επιπλέον δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος που θα προκαλέσει η τοποθέτηση και συντήρηση ενός τέτοιου εξοπλισμού και θα προφυλάξει τους ανήλικους μαθητές», τόνισε και κατέληξε:

«Τονίζει δε, την αναγκαιότητα αποδοχής του συγκεκριμένου αιτήματος από την Πολιτεία, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν οι επαγγελματίες σχολικών κυλικείων στη χώρα».