Skip to main content

Ερώτηση Τσίπρα για νέα μέτρα και τέλος στα ακίνητα

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα νέα μέτρα και τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με τα νέα μέτρα και τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ερωτά τον κ. Παπανδρέου, εάν θεωρεί νόμιμη και ηθική την προοπτική μαζικών αποκοπών και την είσπραξη αυτού του φόρου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Επίσης, ζητεί να μάθει αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξαιρέσει τις μικρές ιδιοκτησίες από το νέο τέλος και να προχωρήσει σε συγκρότηση περιουσιολογίου για τις κινητές και ακίνητες περιουσίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για επανεξέταση της εφαρμογής του μέτρου, μέσω της αντικατάστασής του με φόρο στις μεγάλες κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Τέλος, θέτει το ζήτημα της νομιμότητας και της συνταγματικότητας της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων στον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα, ερωτώντας αν υπάρχει γνώση των επιπτώσεων, που θα έχει η εφαρμογή αυτής της πολιτικής στα ασφαλιστικά ταμεία, στην κατανάλωση και στα έσοδα του κράτους.