Skip to main content

ΕΣΕΕ: Πολύς κόσμος, λίγες σακούλες στα καταστήματα την Κυριακή

Οι καταναλωτές δεν φάνηκαν να δελεάζονται από τα ελκυστικά ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και έδειξαν συγκρατημένοι, τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης.

Ικανοποιητική μεν, η επισκεψιμότητα στα ανοικτά καταστήματα, αλλά με πολύ περιορισμένες πωλήσεις δε, σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, για το χθεσινό κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

«Πολύς κόσμος, λίγες σακούλες. Οι καταναλωτές δεν φάνηκαν να δελεάζονται από τα ελκυστικά ποσοστά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και έδειξαν συγκρατημένοι, χωρίς να ξεφεύγουν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους», πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης.

Όπως τόνισε, παρατηρήθηκε, προτίμηση των καταναλωτών στις αγορές επώνυμων προϊόντων και στις στοχευμένες αγορές στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης κυρίως παιδικών και γυναικείων, ενώ ακολούθησαν τα καλλυντικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή Κυριακή η αγοραστική κίνηση ήταν πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα, ενώ δεν υπήρξε κάποια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση ή αλυσίδα που να εκφράσει κάποιον ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τη λειτουργία και την εμπορική κίνηση της θεσμοθετημένης πρώτης Κυριακής του Νοεμβρίου.

«Το λιανικό εμπόριο το τελευταίο διάστημα, κινείται με μηνιαίες αυξομειώσεις από -2,5% εως +1,9% και με μεγάλες αποκλίσεις ανάλογα τη δραστηριότητα, το κλάδο και τη κατηγορία καταναλωτικών αγαθών», σημείωσε.

Αναλυτικά για κάθε πόλη και αγορά, αλλά και ανά κατηγορία, το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας, τόσο για τον τζίρο της Κυριακής της 5ης Νοεμβρίου, όσο και όλου του 15νθημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση τους, στις 16 Νοεμβρίου.