Skip to main content

ΕΣΗΕΑ: Οι κουκουλοφόροι δεν τρομοκρατούν την ενημέρωση

Ομάδα 10 ατόμων εισέβαλαν λίγο πριν τις 12:00 στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη πετώντας μπογιές και φέιγ-βολάν.

Οι κουκουλοφόροι δεν τρομοκρατούν την ενημέρωση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), σχολιάζοντας την εισβολή κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη.

«Στο κενό πέφτει και η σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία της εφημερίδας “Καθημερινή” στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι μαζί με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις δεν ενδίδουν σε εκβιασμούς και σε απόπειρες εκφοβισμού, που καλλιεργούν σκοτεινοί κύκλοι», τονίζει στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΗΕΑ περιγράφει ότι ομάδα περίπου δέκα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και, αφού πέταξαν πράσινες μπογιές και φέιγ-βολάν, αποχώρησαν, πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικοί.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στην εφημερίδα και δηλώνει ότι «τέτοιες ενέργειες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται δεν θα κάμψουν το ηθικό των δημοσιογράφων για αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το καθήκον της».