Skip to main content

Αισιοδοξεί η Eurobank για την έκβαση της ανακεφαλαιοποίησης

«Απολύτως διαχειρίσιμες» χαρακτηρίζει τις κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζα η διοίκηση, σε επιστολή προς το προσωπικό του ιδρύματος

Επιστολή στο προσωπικό της τράπεζας απέστειλε σήμερα η διοίκηση της Eurobank, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests (τεστ αντοχής), εκφράζοντας την αισιοδοξία της «για την κάλυψη των απολύτως διαχειρίσιμων κεφαλαιακών αναγκών και για την πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας».

«Η αξιολόγηση της ΕΚΤ/SSM αποτελεί το ισχυρό εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες, την προσπάθειά μας για την κάλυψη των απολύτως διαχειρίσιμων κεφαλαιακών αναγκών και για την πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της Τράπεζας», σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας, υπογραμμίζοντας ότι στη προσπάθεια αυτή έχει τη στήριξη υφιστάμενων μετόχων της.

«Στόχος της Eurobank είναι να προσελκύσει και άλλα υψηλής ποιότητας ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και, παρά τις αβεβαιότητες είμαστε πεπεισμένοι για την τελική επιτυχία και αυτής μας της προσπάθειας, η οποία θα εδραιώσει τη θέση της Eurobank στο φυσικό της χώρο, τον ιδιωτικό τομέα», τονίζει η Eurobank.

«Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος έχει κρίσιμη σημασία για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Επομένως, προσβλέπουμε στην επιτυχία των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου για το σύνολο των ελληνικών τραπεζών και πιστεύουμε πως τα σημερινά δεδομένα επιτρέπουν αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της διαδικασίας», συνεχίζει η επιστολή.

«Με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες πρώτον για την επιστροφή των καταθέσεων, ώστε η Τράπεζά μας να μπορεί πλέον να προχωρήσει απερίσπαστα στη χρηματοδότηση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και δεύτερον για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.