Skip to main content

Αισιοδοξία Αχτσιόγλου για τη διάσωση των συντάξεων

Η υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» ή αιφνιδιασμούς όσον αφορά τη διατήρηση των συντάξεων

Αισιόδοξη ότι τελικά δεν θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων στις αρχές του 2019 δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα. Αχτσιόγλου σημείωσε πως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα εξετάσει τα δεδομένα και θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις. Είπε πως η μείωση των συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς ήταν μέτρο αχρείαστο και ψηφίστηκε λόγω επιμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η Αθήνα δεν εξετάζει «μονομερείς ενέργειες» ή αιφνιδιασμούς όσον αφορά τη διατήρηση των συντάξεων, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της με το ολιστικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που κατάρτισε.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης είχε αφήσει ανοικτό το θέμα προστασίας των συντάξεων με μονομερή ενέργεια και είχε καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

«Αν πράγματι έχουν αλλάξει οι όροι στην Ευρώπη αναφορικά με την περικοπή ή μη των συντάξεων, η κυβέρνηση πρέπει να ξε-ψηφίσει το νόμο που έχει περάσει για να μην αγωνιούν οι συνταξιούχοι», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.