Skip to main content

Αισιοδοξία από Μεγάλου για μείωση των κόκκινων δανείων (video)

Στη Θεσσαλονίκη ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς. Τι ανέφερε για το σχέδιο Agenda 2020, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την πορεία της οικονομίας το 2017

Τη σημασία του στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς, Agenda 2020, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλός της, Χρήστος Μεγάλου, κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για σημαντική μείωση των κόκκινων δανείων.

«Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, ισχυροποιείται και προχωρά μπροστά με βάση ένα στρατηγικό σχέδιο, το Agenda 2020, το οποίο ως βασικό σκοπό εχει τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρηματοδοτούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς τη ραχοκοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Μεγάλου από το συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι ΜμΕ θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη η οποία έρχεται, είπε ο CEO της Πειραιώς, προβλέποντας ανάπτυξη 1% το 2017 και ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς μέχρι το 2020.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Μεγάλου ανέφερε:

«Το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο, το οποίο μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο και αισιοδοξούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει μια σημαντική μείωση, η οποία θα επιτρέψει σε όλο το τραπεζικό σύστημα να επιστρέψει στην κανονικότητα».

Επίσης, ανέφερε ότι στελέχη της Τράπεζας έχουν επαφές αυτές τις ημέρες με πελάτες και κόσμο στη Βόρεια Ελλάδα.