Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
x

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


Αισιοδοξία για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης για την αξιολόγηση, εξέφρασε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης

Οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωρούν σημειώνοντας πρόοδο «ελπίζω ότι μέχρι τη συνεδρίαση της Δευτέρας, οι δύο πλευρές θα έχουν φτάσει σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», ανάφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μετά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να υλοποιήσει τις περίπου 100 προαπαιτούμενες δράσεις αυτής της συμφωνίας. Ένα πακέτο προαπαιτούμενων αναμένει ότι θα υλοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το δεύτερο τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους. Ο ίδιος βλέπει το πολιτικό κλείσιμο της αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 22 Ιανουαρίου και την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, αυτή τη φορά όλα εξελίσσονται εξαιρετικά ομαλά, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της Ευρωζώνης

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εκλέξουν με ψηφοφορία τον επόμενο πρόεδρο του Εurogroup, o οποίος στις 13 Ιανουαρίου θα διαδεχθεί τον απερχόμενο Γερούν Ντέϊσελμπλουμ για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Υποψήφιοι για τη θέση είναι οι υπουργοί οικονομικών της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας, της Λετονίας και του Λουξεμβούργου.

Νίκος Μπέλλος, Βρυξέλλες

Πηγή: Deutsche Welle
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ