Skip to main content

Αισιοδοξία Τσίπρα για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο για την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αισιόδοξος ότι θα ανοίξει ένα «παραθυράκι», μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, για την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσία του στο νησί για την πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Για την ελληνική κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα βάλει το δικό της «λιθαράκι» σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με την Τριμερή ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είπε ότι η Ιορδανία παίζει καθοριστικό ρόλο στην περιοχή στα θέματα της ασφάλειας και των προσφυγικών ροών, και επισήμανε ότι η στρατηγική των συνεργασιών έχει δώσει αποτελέσματα.

Στη σημασία της Τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας αναφέρθηκε και ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι η Ιορδανία έχει να προσφέρει στο προσφυγικό, στα ζητήματα της τρομοκρατίας και στο θέμα του Ιράκ.

Μετά την Τριμερή Σύνοδο και το γεύμα εργασίας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄.