Skip to main content

Αισιόδοξος ο Χαν για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα διεύρυνσης δηλώνει πως είναι αισιόδοξος ότι οι δύο χώρες θα τα καταφέρουν στο θέμα της ονομασίας.

Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εμφανίζεται ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

«Οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας προχωρούν πολύ σοβαρά και εποικοδομητικά μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας» δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει καταβάλει μια πραγματική προσπάθεια για να βελτιώσει ουσιωδώς τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, κάτι που και αυτές θα πρέπει από την πλευρά τους να αναγνωρίσουν».

«Φυσικά στηρίζω αυτές τις προσπάθειες με όλη μου τη δύναμη και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε στο θέμα αυτό (σσ: της ονομασίας)» προσθέτει.

Σημειώνει παράλληλα πως υπάρχει «ένα χρονικό πλαίσιο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς το συμφέρον των δύο εμπλεκόμενων πλευρών (σσ: της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ), της Ε.Ε. και συνολικά της περιοχής». Όπως αναφέρει, «η ΠΓΔΜ έχει κάνει καλά βήματα μεταρρυθμιστικής προόδου και γι' αυτό δεν θα πρέπει να εμποδιστεί περαιτέρω η ευρωπαϊκή προοπτική της».