Skip to main content

ESM: Πράσινο φως στο συμπληρωματικό μνημόνιο με την Ελλάδα

Tο συμπληρωματικό πρόγραμμα ενέκρινε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωστοποιώντας τις λεπτομέρειες του μεταμνημονιακού πλαισίου εποπτείας.

Το Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης με την Ελλάδα ενέκρινε το συμβούλιο των διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι χθες, το συμπληρωματικό πρόγραμμα ενέκρινε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωστοποιώντας τις λεπτομέρειες του μεταμνημονιακού πλαισίου εποπτείας.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, η αναθεώρηση συνιστά απόρροια των αποτελεσμάτων του τελευταίου Eurogroup, κατά τη διάρκεια του οποίου επήλθε συμφωνία για την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.

Σημειώνεται ότι το συμπληρωματικό μνημόνιο θεωρείται συνέχεια του μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και ESM, το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2015 και αναθεωρήθηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018.

«Το Συμβούλιο των Διοικητών συγκεντρώθηκε για να εξετάσει την έγκριση του Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης με την Ελλάδα. Το Συμβούλιο ενέκρινε κατ’ αρχήν το Συμπληρωματικό Μνημόνιο του ESM, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών» αναφέρει η ανακοίνωση του ESM.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup, νωρίτερα, δεν κατέληξε σε συμφωνία για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ, λόγω των ενστάσεων της Γερμανίας για το «πάγωμα» της αύξησης στον ΦΠΑ των πέντε νησιών του Αιγαίου.