Skip to main content

ΕΣΘ:«Η αποβιομηχάνιση δυσχεραίνει την ανάπτυξη»

Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης και τις προτεινόμενες λύσεις από μέρους ΕΣΘ παραθέτει ο πρόεδρος του φορέα κ. Κωνσταντίνος Χατζαρίδης.
Τα προβλήματα που προκαλεί η «αποβιομηχάνιση και η αποεμπορικοποίηση» στην πόλη της Θεσσαλονίκης τονίζει σε δηλώσεις του στη voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Χατζαρίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ χαρακτηριστικά αναφέρει πως η παρατηρούμενη αντικατάσταση των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων με πολυεθνικές δε συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης και δε δημιουργεί  πολλαπλασιαστικές δυνάμεις οικονομίας.

Σύμφωνα και με προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Χατζαρίδης προτείνει την υλοποίηση ειδικών δράσεων και προγραμμάτων με σκοπό την τόνωση της αγοραστικής δύναμης επιμέρους κοινωνικών ομάδων.

Εξίσου σημαντική θεωρείται και η λήψη μέτρων για την πάταξη του παραεμπορίου, καθώς και ανάληψη από τη Θεσσαλονίκη σημαντικών γεγονότων με στόχο τη διεθνή προβολή της πόλης.

Με αφορμή την Ελληνική Ημέρα Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΕΣΘ τη χαρακτηρίζει ως ένα εξόχως σημαντικό γεγονός που τιμάται με λαμπρότητα κάθε χρόνο, αλλά φέτος λόγω των εκλογών θα εορταστεί σε χαμηλούς τόνους.

Καταλήγοντας ο κ. Χατζαρίδης τονίζει πως έμπορος και καταναλωτής είναι έννοιες συνυφασμένες και οι κινήσεις του ΕΣΘ στοχεύουν στην τόνωση της αγοράς μέσω της αναγνώρισης της σχέσης αυτής.

Φ.Λ.