Skip to main content

ΕΤΕπ: Στα 17 δισ. οι συνολικές χρηματοδοτήσεις προς την Ελλάδα

Μόνο το 2016, οι χρηματοδοτήσεις άγγιξαν τα 1,5 δισ. ευρώ και αφορούσαν 17 επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα, είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ

Στο ποσό των 17 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς την Ελλάδα, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέιλορ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στη χώρα μας.

«Η ΕΤΕπ έχει ως στόχο την περαιτέρω στήριξη του δημόσιου τομέα και μέσω της στήριξης σημαντικών επενδυτικών σχεδίων, συμβάλλει στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους» ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τραπέζης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Ο ίδιος επαναβεβαίωσε παράλληλα, τη «δέσμευση της τράπεζας να στηρίξει βιώσιμες επενδύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοδοτήσεων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Από το 2008, όπως εξήγησε, η ΕΤΕπ έχει διαθέσει 13 δισ. ευρώ σε δάνεια και εγγυήσεις, με τα ανεξόφλητα δάνεια να ανέρχονται σε 17 δισ. ευρώ, ήτοι στο 10% του ελληνικού ΑΕΠ.

Μόνο το 2016, συνέχισε, οι χρηματοδοτήσεις άγγιξαν τα 1,5 δισ. ευρώ και αφορούσαν 17 επενδυτικά σχέδια σ’ όλη την Ελλάδα.

«Η ΕΤΕπ υπήρξε μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα σε καιρούς, όπου οι διεθνείς αγορές είχαν ουσιαστικά κλείσει για τη χώρα» σχολίασε στο ίδιο πλαίσιο.