Skip to main content

Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη δεν εξέδωσε παραστατικά 5.100 ευρώ

Κλιμάκιο αστυνομικών από την Οικονομική Αστυνομία Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έλεγχο τον περασμένο Νοέμβριο σε εταιρία στο λιανικό εμπόριο

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Κλιμάκιο αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έλεγχο τον περασμένο Νοέμβριο σε εταιρία με δραστηριότητα το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον έλεγχο προέκυψε η μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας 5.100 ευρώ σε 110 περιπτώσεις πώλησης μέσω διαδικτύου, καθώς επίσης και η πώληση μέρος αυτών από την οικία της ιδιοκτήτριας, χωρίς να έχει προβεί σε σχετική  δήλωση έναρξης εργασιών.

Αστυνομικοί διενήργησαν, επίσης, την 31η Μαρτίου 2017, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Σε καφετέρια-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και επιπλέον 4  εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο-μπαρ,  να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους Πίνακες Προσωπικού και ακόμη 2 εργαζόμενοι εκτός ωραρίου εργασίας, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Σε κατάστημα εστίασης, να απασχολούνται 9 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν έγινε επίδειξη Πινάκων Προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής και εργατικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.