Skip to main content

Εθνική Ασφαλιστική κατά τα πρότυπα του Λιμένος Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις από κυβερνητικής πλευράς για να ενταχθεί στη short list και η προσφορά που έχουν καταθέσει ελληνοαμερικάνοι.

Για short list, με τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, αναφορικά με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, οδεύει ο όμιλος Εθνικής Τράπεζας. Όπως μαθαίνουμε θα ακολουθηθεί, δηλαδή, το μοντέλο πώλησης του ΟΛΘ, που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε επιτυχημένο.

Κι αυτό γιατί στο τέλος της ημέρας, το τίμημα ανέβηκε σε ένα premium της τάξης του περίπου 60% σε σχέση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής του Οργανισμού. Κάτι ανάλογο, λοιπόν, θα επιδιωχθεί να επιτευχθεί και στην περίπτωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται σε γνώση της Voria.gr φαίνεται να ασκούνται κάποιες πιέσεις από κυβερνητικής πλευράς για να ενταχθεί σε αυτή τη short list και η προσφορά που έχουν καταθέσει ελληνοαμερικάνοι υποψήφιοι.

Πρόκειται για μια προσφορά η οποία αποτελείται κυρίως από γνωστούς ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, που έχουν παρουσία στον κλάδο, αλλά και ελληνικά συμφέροντα και η οποία – υπό μια έννοια – προκρίνεται για τον λόγο ότι έτσι διατηρείται ο ελληνικός χαρακτήρας της εταιρίας και μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος. Ωστόσο, προς το παρόν, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Το πιθανότερο είναι πάντως ότι οι δύο παραπάνω προσφορές θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο project.