Skip to main content

Εθνική λοταρία για μείωση του ελλείμματος προτείνει ο Κόκκαλης

Ο πρόεδρος της Intralot κατέθεσε εισήγηση στον ΥΠΟΙΚ για την υιοθέτηση ενός μοντέλου που μπορεί να αποφέρει έσοδα 500-600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τη διενέργεια εθνικής λοταρίας για τη μείωση του ελλείμματος, στο πλαίσιο του αμερικανικού και ευρωπαϊκού μοντέλου, προτείνει ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης.

Όπως είπε ο ίδιος, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της εταιρείας, έχει καταθέσει σχετική εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, και, εφόσον υιοθετηθεί η πρότασή του, θα μπορεί να αποφέρει στο ελληνικό δημόσιο ετήσια έσοδα της τάξης των 500-600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, το μοντέλο προβλέπει πως είτε το δημόσιο θα έχει το 100% της Λοταρίας είτε θα συνεργαστεί με ιδιώτες, ενώ η διαχείριση του φορέα προτείνεται να αναληφθεί από εξειδικευμένη εταιρεία που θα επιλεγεί από διεθνή διαγωνισμό.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Intralοt είπε πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα είπε πως η πρόταση προς τον Γ. Βαρουφάκη προβλέπει πως αν αντιδράσει ο ΟΠΑΠ, τα δικαστικά έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία διαχείρισης της κρατικής λοταρίας.