Skip to main content

SOS για τις πυρκαγιές εκπέμπει η Ελλάδα - Ζητεί διεθνή βοήθεια (video)

Η Ελλάδα προχώρησε σε αίτημα για διεθνή βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής προστασίας αιτούμενη την αποστολή τεσσάρων Canadair

Σε αίτημα για διεθνή βοήθεια, για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καίνε διάφορα σημεία της χώρας, μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προχώρησε η Ελλάδα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Συγκεκριμένα η χώρα μας αιτήθηκε την αποστολή τεσσάρων Canadair.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εκπροσώπου της Πυροσβεστικής, η Γαλλία αρνήθηκε την αποστολή βοήθειας γιατί αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα με πυρκαγιές.

«Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL - 415. Σημειώνεται ότι η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μεσών στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της», τόνισε η εκπρόσωπος Σταυρούλα Μαλλίρη.

Τέλος η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ενημέρωσε πως η Κύπρος αιτήθηκε να στείλει βοήθεια 60 ατόμων πεζοπόρου τμήματος με την Ελλάδα να δέχεται τη βοήθεια και να στέλνει c-130 για να τους παραλάβει.