Skip to main content

Ετοιμάζεται «μισή» έξοδος στις αγορές από το ελληνικό δημόσιο

Υπάρχει ενδεχόμενο μιας κίνησης «τύπου έκδοσης», από το ελληνικό δημόσιο πριν από το τέλος Οκτωβρίου σε ό,τι αφορά τις αγορές.

Μία μικρή έκπληξη ετοιμάζεται στις αγορές από ελληνικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται υπόψη της Voria.gr από αρμόδιες πηγές, υπάρχει ενδεχόμενο μιας κίνησης «τύπου έκδοσης», από το ελληνικό δημόσιο πριν από το τέλος Οκτωβρίου! Και κατά πάσα πιθανότητα, πριν από την έναρξη της τρίτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος. Ως γνωστόν, αυτή η τελευταία θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Κατά συνέπεια, αν τελικώς η ελληνική πλευρά αποφασίσει να κάνει το βήμα, θα γίνει κάποια από εκείνες τις μέρες.

Σε ό,τι αφορά στο περιεχόμενο της, πιθανότατα, θα αφορά σε αντικατάσταση μέρους παλιάς έκδοσης που λήγει, αλλά θα επιχειρηθεί να «διαφημιστεί» προς τα έξω ότι είναι μια ακόμα πρωτοβουλία της χώρας, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα. Κι αυτό γιατί έτσι θα συντηρηθεί ο μύθος του success story, που κι αυτή η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, προτάσσει ως πολιτικό αφήγημα αυτό το διάστημα. Εννοείται, ωστόσο, ότι για τις αγορές μια «μισή» έκδοση δεν θα σημαίνει τίποτα. Ενδεχομένως, ούτε σε επίπεδο μείωσης των επιτοκίων. Ωστόσο, θα εξυπηρετήσει εσωτερικούς, πολιτικούς, σκοπούς, πάντα στο πλαίσιο της αποκατάστασης της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και της κυβέρνησης στο εσωτερικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή, θα συμπέσει με μια άλλη, πάλι από τον ίδιο χώρο, που θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, όταν έρθει η ώρα της. Περισσότερα, προσεχώς...