Skip to main content

Ετοιμάζεται νέα επικαιροποιημένη λίστα με πραγματικούς φοροφυγάδες

Η νέα λίστα δεν θα έχει καμία σχέση με την αμέσως προηγούμενη, στην οποία υπήρχαν επιχειρήσεις-φαντάσματα, όπως το Μινιόν, η Πειραϊκή Πατραϊκή κ.α.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η νέα επικαιροποιημένη λίστα με τους μεγάλες φοροφυγάδες. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμώντας ότι το περιεχόμενο της θα είναι απολύτως ρεαλιστικό, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο προηγούμενο διάστημα, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ενδεικτικά σημειώνουν ότι η νέα λίστα δεν θα έχει καμία σχέση με την αμέσως προηγούμενη, στην οποία υπήρχαν επιχειρήσεις-φαντάσματα, όπως το Μινιόν, η Πειραϊκή Πατραϊκή, καθώς και η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή με οφειλές άνω των 8 δισ. ευρώ. Είναι πασιφανές ότι από τις τρεις ανωτέρω περιπτώσεις το ελληνικό Δημόσιο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Το ίδιο συνέβη και με άλλες περιπτώσεις, που αναφέρονταν στον ίδιο κατάλογο, αλλά είχαν τις ίδιες «αναφορές».

Στόχος, βεβαίως, τότε ήταν να βγει από πάνω τους η μνημονιακή υποχρέωση. Τώρα, ωστόσο, οι πιστωτές ζήτησαν νέα λίστα με τους πραγματικούς εν ζωή φοροφυγάδες. Γι αυτό και αυτός ο κατάλογος θα είναι με ...πραγματικά πυρά. Το γεγονός πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού κι αυτοί ήθελαν κάποια στιγμή να αρχίσει να τελειώνει η ιστορία με τις λίστες που δεν είχαν κανένα απολύτως πραγματικό αντίκρυσμα, αλλά δημοσιεύονταν απλώς για να δημοσιευτούν, στην πραγματικότητα.