Skip to main content

Έτοιμη για την εκλογική μάχη η Ευθυμίου–Απορρίπτει τα σενάρια για δήμο

Τι δηλώνει η πολιτευτής της ΝΔ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό, τις επόμενες εκλογές και το πολιτικό της μέλλον.

Η συμφωνία των Πρεσπών για τη διαφορά της χώρας μας με την ΠΓΔΜ είναι μία κακή συμφωνία, καθώς παραβιάζει κόκκινες γραμμές και δεν ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα, τόνισε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και δικηγόρος Άννα Ευθυμίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνάντησή της με δημοσιογράφους, η κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, δίνοντας έμφαση στη γλώσσα και τη εθνικότητα, δύο παραχωρήσεις που -όπως είπε- παραβιάζουν τις κόκκινες γραμμές της χώρας και του κόμματός της. «Είναι αλήθεια ότι οι διεθνείς συμφωνίες αλλάζουν δύσκολα, αλλά η ΝΔ και ο πρόεδρος της θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσουν το εθνικό συμφέρον», συμπλήρωσε.

Η ίδια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη φορολογική της πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για καθαρή έξοδο, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα φόρτωσε τη χώρα με επιπλέον μέτρα 5 δισ. ευρώ». Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά της για την εκλογική νίκη της ΝΔ, με όπλα τόσο τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, «έναν σύγχρονο ηγέτη», όσο και τον προγραμματικό της λόγο που εστιάζει στη μείωση των μεγάλων φορολογικών βαρών. 

Η κ. Ευθυμίου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι αυτό το «σημαντικό κεφάλαιο» (σσ: έχει διατελέσει δημοτικής σύμβουλος με την παράταξη του Κ. Γκιουλέκα) έχει κλείσει, τουλάχιστον στην παρούσα φάση της πολιτικής της σταδιοδρομίας. Η ίδια δήλωσε ετοιμοπόλεμη για τη μάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, εφόσον βεβαίως ο πρόεδρος της ΝΔ εγκρίνει την υποψηφιότητά της, εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να εκλεγεί. «Η Θεσσαλονίκη έχει την ίδια ατζέντα εδώ και 20 χρόνια, αυτό πρέπει να αλλάξει και από τα ευχολόγια να πάμε στα πραγματικά έργα», τόνισε.

«Είναι συνειδητή επιλογή μου να απορρίψω στη δημόσια παρουσία μου επιλογές life style. Ζητάω από τους συμπολίτες μου να με κρίνουν για την κοινωνική και πολιτική μου δράση, για την προσφορά μου στη κοινωνία μέσω τους επαγγέλματός μου», σημείωσε η Άννα Ευθυμίου για να καταλήξει χαριτολογώντας: «Στις εκλογές του 2015, ως υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης, συγκέντρωσα 11.500 ψήφους σε μόλις 20 μέρες, συνεπώς στις επόμενες εκλογές, με περισσότερο χρόνο μπροστά μου και με μία μεγάλη νίκη της ΝΔ που θεωρώ σίγουρη, έχω καλές πιθανότητες να πετύχω τον στόχο μου».