Skip to main content

Έτοιμη να δώσει το «ναι» για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Μέι

Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε δηλώσει ότι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να παραμένουν αναπάντητες.

«Η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα στη Συρία ήταν μια σοκαριστική και βάρβαρη ενέργεια» τόνισε η Μέι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, τονίζοντας ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει λόγο για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θέλει να αναλάβει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε απάντηση για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.