Skip to main content

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 υπέβαλε η Μαρινόπουλος

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ - Η συζήτηση στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για την προσεχη Παρασκευή

Αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος ΑΕ». H συζήτηση για το αίτημα της εταιρείας στο Πρωτοδικείο αναβλήθηκε για την Παρασκευή, 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αιτήματος από το Πρωτοδικείου, εκπρόσωποι πιστωτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη, επενέβησαν την τελευταία στιγμή με επιχείρημα την θέλησή τους να ασκήσουν κύριες παρεμβάσεις με αίτημα την απόρριψη της αιτήσεως.

Κατόπιν τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε τη συζήτηση για την Ιη Ιουλίου στις 11:00, προκειμένου να κληθούν στη συζήτηση βασικοί πιστωτές της εταιρείας, όπως επίσης το ΙΚΑ και το Δημόσιο.

Με εντολή επίσης του δικαστηρίου δεν θα μπορούν να γίνουν αναγκαστικές εκτελέσεις στην Μαρινόπουλος ΑΕ έως την Παρασκευή.

Η αγορά παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες ημέρες το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς, τυχόν κατάρρευση της Μαρινόπουλος ΑΕ, θα συμπαρασύρει εκατοντάδες εταιρείες.

Όπως μεταδίδει το «Βήμα», η κατ' αρχήν συμφωνία με τη Σκλαβενίτης ΑΕΕ φαίνεται ότι πλέον δεν ισχύει, κάτι το οποίο εμμέσως υπονοεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Μαρινόπουλος την περασμένη Τετάρτη η οποία κάνει λόγο για «συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες».

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές - αυτές που έχουν υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο συμφωνίας αποπληρωμής - προς τους προμηθευτές είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 εκατ. ευρώ -, με αποτέλεσμα πολλές προμηθευτικές επιχειρήσεις προκειμένου να περιορίσουν την έκθεσή τους σε ενδεχόμενο κίνδυνο να έχουν μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις προϊόντων.

Πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής» ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες οι συστημικές τράπεζες απευθύνονται στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος ΑΕ και ζητούν να μάθουν τον βαθμό έκθεσής τους, δηλαδή πόσα χρήματα τους οφείλονται.