Skip to main content

Europa League: Επιβλητική η Ατλέτικο, 3-0 τη Μαρσέϊγ στον τελικό (vid)

Με σκόρερ τον σταρ Γκριεζμάν και τον αρχηγό Γκάμπι, οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν την κορυφή στη δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση

Την κατάκτηση του Europa League για 3η φορά στην ιστορία της πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε άνετα της Μαρσέϊγ με 3-0 στον τελικό.

Οι «ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ στο 21΄όταν ο Μανταντά πάσαρε στον Ανγκισά, αυτός έκανε λάθος με αποτέλεσμα ο Γκάμπι να πάρει τον έλεγχο της μπάλας και να πασάρει στον Γκριεζμάν που πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα της γαλλικής ομάδας κάνοντας το 0-1.

Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε που παρακολούθησε τον τελικό από σουίτα του γηπέδου όντας τιμωρημένος κατάφερε να χτυπήσει με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48΄όταν και πάλι ο Γκριεζμάν συνδυάστηκε υπέροχα με τον Κόκε και έγινε αποδέκτης της μπάλας νικώντας τον Μανταντά με εξαιρετικό σκαφτό πλασέ για το 0-2.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Μαδριλένους έβαλε στο 89΄ο αρχηγός Γκάμπι που υποδέχθηκε την ασίστ του Κόκε και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον πορτιέρε της Μαρσέϊγ διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η 6η κατάκτηση τροπαίου για την ισπανική ομάδα στα τελευταία 7 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ο Ντιέγκο Σιμεόνε ενώ μάλιστα αυτή είναι το 12ο ευρωπαϊκό τρόπαιο από τα τελευταία… 13 που πηγαίνει στα χέρια ισπανικής ομάδας με μοναδικό break την περσινή διοργάνωση του Europa League που κατακτήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Μαρσέϊγ (Γκαρσιά): Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό Ανγκισά, Σανσόν, Παγέτ (32' Μαξίμ Λόπεθ), Τοβέν, Οκάμπος (55' Ενζί), Ζερμέν (74' Μήτρογλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Μπούργκος): Όμπλακ, Βρσάλκο (46' Χουάνφραν), ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Κορέα, Κόκε, Γκριεζμάν (90' Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.