Skip to main content

ΕΥΑΘ: Αποκαταστάθηκε η βλάβη, υδροδοτείται το Ωραιόκαστρο

Τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο νερού της ΕΥΑΘ στη Νέα Ιωνία. Σταδιακή αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης του Ωραιοκάστρου.

Από νωρίς το πρωΐ σήμερα τέθηκε σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ στη Νέα Ιωνία, το οποίο είχε υποστεί βλάβη λόγω φωτιάς που προκλήθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα περιοχές του Ωραιοκάστρου να μείνουν χωρίς νερό.

Με την αποκατάσταση της βλάβης άρχισαν να γεμίζουν οι δεξαμενές της ΕΥΑΘ οπότε σταδιακά θα αρχίσουν να υδροδοτούνται οι περιοχές που για μία ημέρα ολόκληρη έμειναν χωρίς νερό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, έως τις 12.30 «(εντός των επόμενων δύο ωρών) αναμένεται να έχει επανέλθει η υδροδότηση σε όλες τις περιοχές του Ωραιοκάστρου, δεδομένου ότι το αντλιοστάσιο της Ν. Ιωνίας, μετά τη μερική αποκατάστασή του, συνεχίζει να τροφοδοτεί κανονικά τη δεξαμενή της περιοχής».

Σημειώνεται ότι οι υψηλότερες περιοχές του Δήμου ήταν αυτές που αντιμετώπισαν εχθές πρόβλημα, επειδή για την υδροδότησή τους απαιτείται πίεση στο σύστημα.

Σε περίπτωση βλάβης η ΕΥΑΘ δεν μπορεί με εναλλακτικούς χειρισμούς να υδροδοτήσει το Ωραιόκαστρο, εξ' αιτιας των ιδιαιτεροτήτων που έχει το τοπικό δίκτυο που παρέλαβε.