Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ασφαλές το νερό που δίνουμε, ανυπόστατες οι φήμες

Φήμες ότι το νερό που διατίθεται στην πόλη είναι ακατάλληλο προς πόση είναι παντελώς ανυπόστατες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΥΑΘ.

Οι ποσότητες νερού που διανέμονται στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης είναι απολύτως ασφαλείς, γι’ αυτό ακριβώς και διατίθενται σε κατανάλωση, διαβεβαιώνει η διοίκηση της ΕΥΑΘ, σε νέα της ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργούν συνεχώς τα χημεία ύδρευσης της εταιρείας σε διάφορα σημεία δειγματοληψίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, εντός του δικτύου της πόλης δηλαδή, προκύπτει ότι το νερό πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ομοίως, οι αναλύσεις που πραγματοποιούνται στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης -και πριν αυτό δοθεί στην κατανάλωση και στο εσωτερικό δίκτυο- πληρούν όλες τις προδιαγραφές της νομοθεσίας (παράμετροι θολότητας, αγωγιμότητας, υπολειμματικού χλωρίου, pH και κολοβακτηριοειδή, όπως και άλλες χημικές παράμετροι).

«Κατά συνέπεια, φήμες ότι το νερό που διατίθεται στην πόλη είναι ακατάλληλο προς πόση είναι παντελώς ανυπόστατες», τονίζει η εταιρεία.

Εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχουν ήδη αποσταλεί στους δήμους του Πολεοδομικού παλέτες με εμφιαλωμένα νερά για την εξυπηρέτηση βασικών λειτουργιών τους (π.χ. σχολεία), εξυπηρετούνται νοσηλευτικά ιδρύματα με υδροφόρες και έχουν στηθεί σε πέντε σημεία του κέντρου σταντ με νερά για ανάγκες των πολιτών (Αριστοτέλους, Αγ. Σοφίας - Τσιμισκή, Καμάρα, Λ. Πύργος, Δικαστήρια). Επίσης, γίνονται συνεννοήσεις με τα επιμελητήρια επαγγελματιών και την Ένωση Ξενοδόχων για εξυπηρέτηση βασικών αναγκών με εμφιαλωμένα που θα παράσχει η ΕΥΑΘ και έχει ενισχυθεί το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας.

Σύμφων με την ΕΥΑΘ, αυτήν την ώρα, εκτός του κέντρου της πόλης που συνεχίζει να μην έχει νερό και των περιοχών όπου έχει κοπεί από νωρίς το πρωί βάσει του προγραμματισμού, αποκαθίσταται η υδροδότηση σταδιακά σε Μενεμένη, Ξηροκρήνη και Αμπελόκηπους και έχουν «ανακουφιστεί» η Καλαμαριά, η Πυλαία και η Τούμπα.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση στις 5 μ.μ.