Skip to main content

ΕΥΑΘ: Εντός χρονοδιαγράμματος θα ολοκληρωθεί το έργο SCADA

Tο συγκεκριμένο έργο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να έχει υλοποιηθεί το έργο «Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης της περιοχής εξυπηρέτησης της ΕΥΑΘ Α.Ε.», διαβεβαιώνει η ΕΥΑΘ αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα μετά από ερώτηση της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη προς την Κομισιόν.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το συγκεκριμένο έργο ύψους 4 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να βελτιώσει την απόδοση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο στάδιο υποβολής αιτήματος έγκρισης -από τη διαχειριστική αρχή- των τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού, ενώ στη συνέχεια κι εφόσον ληφθεί η τελική έγκριση, θα ακολουθήσει και η προκήρυξή του. Κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί το έργο δεν υπάρχει, δεδομένου ότι στα προς έγκριση τεύχη δημοπράτησης προβλέπεται η ολοκλήρωσή του εντός 24 μηνών και πάντως πριν από τα τέλη του 2020.
 
Σημειώνεται ότι πριν από την αρχική υποβολή των τευχών δημοπράτησης προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η μέγιστη δυνατή διαφάνειά του.