Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
x

ΕΥΑΘ: ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΦΩΤΟ)

Εντός των επιτρεπτών ορίων είναι και τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στην έξοδο Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Εντός των προβλεπόμενων ορίων είναι το πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα και με τις σημερινές μετρήσεις της ΕΥΑΘ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ύδρευσης.

«Εντός των νόμιμων επιτρεπτών ορίων είναι και τα σημερινά αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν στην έξοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης, που υδροδοτεί -μαζί με τις πηγές της Αραβησσού- το Πολεοδομικό Συγκρότημα» σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Υπογραμμίζει πως όλες οι παράμετροι που παρακολουθούνται υποχρεωτικά εκ του νόμου στο πόσιμο νερό βρίσκονται εντός των προβλεπόμενων ορίων στην έξοδο από την εγκατάσταση.
«Παράλληλα, συνεχίζεται η αυξημένη τροφοδότηση της διώρυγας του Αλιάκμονα από το φράγμα Αγ. Βαρβάρας, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έγινε σημαντική ανανέωση των νερών του φράγματος, όπου και ξεκινά η διώρυγα που φέρνει το νερό του Αλιάκμονα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η ΕΥΑΘ έχει ήδη τοποθετήσει σειρά πλωτών φραγμάτων κατά μήκος της διώρυγας για τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των υδρογονανθράκων που εντοπίστηκαν», προσθέτει.

Τέλος, σημειώνει πως το προσωπικό της εγκατάστασης παραμένει σε επιφυλακή και οι δειγματοληψίες και αυτοψίες συνεχίζονται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εισαγγελικής παρέμβασης που προκάλεσε η ίδια η εταιρεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ