Skip to main content

Κινητοποίηση της ΕΥΑΘ για την αποκατάσταση της υδροδότησης

Χωρίς νερό μεγάλο μέρος του Ωραιοκάστρου. Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για να μην παγώνει το νερό στους σωλήνες των πολυκατοικιών.

Εικοσιπέντε τεχνικοί της ΕΥΑΘ και άλλοι τόσοι τεχνικοί εξωτερικών συνεργείων προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημίες που έχουν προκαλέσει, σε διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, οι πολύ χαμηλές, αρνητικές, θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα τις διακοπές στην υδροδότηση.  

Η εταιρεία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος του Ωραιοκάστρου, το οποίο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. καθ. Ι. Κρεστενίτης, οφείλεται στο ότι πάγωσαν οι καταθλιπτικοί αγωγοί που οδηγούν το νερό στις δύο εν σειρά δεξαμενές, από τις οποίες υδροδοτείται ο συγκεκριμένος δήμος.

"Καταβάλλεται προσπάθεια από τα συνεργεία για να ξεπαγώσουν οι αγωγοί και να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση της βλάβης, καλύτερη εικόνα θα έχουμε αργότερα το πρωΐ", εξήγησε ο κ. Κρεστενίτης.

Η εταιρεία, που έχει ανακαλέσει άδειες και ρεπό και βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυό της καθώς οι θραύσεις αφορούν κυρίως υδρόμετρα και κάποιους πυροσβεστικούς κρουνούς, βλάβες που αποκαθίστανται άμεσα και, στην περίπτωση των υδρομέτρων, από την στιγμή που θα αναφερθούν στο call center της ΕΥΑΘ, εντός της ημέρας. Σημειώνεται ότι το call center, έχει πάρει φωτιά από το Σάββατο γιατί πάρα πολλοί καταναλωτες, τηλεφωνούν στην ΕΥΑΘ για προβλήματα που οφείλονται σε βλάβες του καυστήρα φυσικού αερίου.

Όπως τονίζει ο κ. Κρεστενίτης, όταν οι διακοπές νερού και σε πολλές περιπτώσεις, η συνεπαγόμενη διακοπή στη θέρμανση, οφείλονται στο πάγωμα του νερού σε σωληνώσεις των κατοικιών και πολυκατοικιών, τότε οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται σε υδραυλικούς για την αποκατάσταση της ροής του νερού.

Ωστόσο, υπάρχουν και προληπτικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν, όπως η κάλυψη των σωλήνων στα σημεία που είναι εκτεθειμένοι αλλά και των υδρομέτρων, με υαλοβάμβακα. Επίσης, εύκολο μέτρο προστασίας είναι, να αφήσουμε μία βρύση να τρέχει λίγο, ιδίως κατά τις νυκτερινές ώρες, επειδή το νερό που ρέει δύσκολα παγώνει.